De vele voordelen van software voor de bouw

De vele voordelen van software voor de bouw

In een tijd waarin de bouwsector steeds complexer wordt en de concurrentie toeneemt, is het cruciaal voor bouwbedrijven om hun processen te optimaliseren. Een onmisbare schakel hierin is software voor de bouw. Deze blog zal dieper ingaan op de vele voordelen die bouwsoftware biedt voor bouwbedrijven die op zoek zijn naar efficiëntie, nauwkeurigheid en uniformiteit in hun projectcalculaties.

De vele voordelen van software voor de bouw voor u opgesomd

1.1 Calculatietijd besparen

Een van de meest directe voordelen van bouwsoftware is het besparen van kostbare calculatietijd. Met functies zoals het uittrekken van hoeveelheden uit PDF- of BIM-modellen, de Ibis kostendatabase en de projecten/offertespiegel, worden uren bespaard per project. Efficiëntie begint bij het minimaliseren van handmatige taken, en bouwsoftware biedt hierin een krachtige ondersteuning.

1.2 Eenvoudig implementeren en beheren

Ibis Calculeren voor Bouw biedt niet alleen tijdsbesparingen in calculaties, maar ook in implementatie en beheer. Of het nu op de eigen computer, in een bedrijfsnetwerk, of via de Cloud wordt gebruikt, de software is flexibel en eenvoudig te beheren. Dit betekent minder gedoe bij de implementatie en meer focus op de kernactiviteiten van het bouwbedrijf.

1.3 Fouten voorkomen

Bouwsoftware fungeert als een waardevolle controletool door middel van logboeken en functies die de koppeling tussen meetstaten/uittrekstaten en begrotingsregels mogelijk maken. Het voorkomen van kostbare fouten wordt hierdoor een integraal onderdeel van het calculatieproces.

1.4 Uniform professioneel calculeren

Standaardisatie is essentieel voor een professionele aanpak van projectcalculaties. Ibis Calculeren voor Bouw helpt aannemers, installateurs, adviseurs en opdrachtgevers om uniform en professionele projecten te calculeren door processen te standaardiseren. Dit leidt tot consistentie en hogere kwaliteit in elke berekening.

1.5 Informatie hergebruiken

Efficiëntie wordt verder vergroot door het hergebruiken van informatie. Bouwbegrotingen in Ibis Calculeren voor Bouw zijn perfect uitwisselbaar. Daarnaast vereenvoudigt de import- en exportfunctie het naadloos uitwisselen van begrotingen met andere calculatie-, ERP- en projectadministratie software.

1.6 Integratie van disciplines

Bouwprojecten omvatten vaak verschillende disciplines, zoals bouwwerken, installaties en infrastructuur. Met Ibis Calculeren voor Bouw is het mogelijk om de kosten voor al deze disciplines samen te voegen tot één begroting. Dit bevordert een holistische aanpak, waarbij alle aspecten van een project in overweging worden genomen.

1.7 Extra voordeel als je voor Ibis software kiest

Een ander voordeel - mits u met Ibis software werkt -  is de toegang tot de Ibis Artikelen Service, een onafhankelijke database met meer dan 250 assortimenten aan bouwproducten. Dit vereenvoudigt en versnelt het calculatieproces nog verder, waarbij betrouwbare data direct beschikbaar is om nauwkeurige calculaties te maken.

Bovendien kunnen ze in combinatie met Ibis Artikelen Service een begroting in het verleden actualiseren met nieuwe prijzen.

Beeld u in: de klant geeft goedkeuring op de begroting die vorig jaar is opgemaakt, maar de materiaalpijzen zijn veranderend. Met één druk op de knop actualiseert u dit met Ibis Artikelen Service.

Ibis calculeren blog

 

Conclusie

Bouwsoftware is meer dan een hulpmiddel; het is een strategische investering voor bouwbedrijven die streven naar efficiëntie, nauwkeurigheid en concurrentievoordeel. Door de vele voordelen die bouwsoftware biedt, kunnen bouwbedrijven niet alleen hun operationele processen stroomlijnen, maar ook kosten besparen en de algehele kwaliteit van hun projecten verbeteren. Kortom, bouwsoftware is de sleutel tot het succesvol navigeren door de complexe uitdagingen van de moderne bouwsector.

Voordelen van software voor de bouw