Ibis Meten Pro: de nieuwe versie van Meten in BIM

Ibis Meten Pro: de nieuwe versie van Meten in BIM

Met trots presenteren we de nieuwe versie van Meten in BIM: Ibis Meten Pro. Deze vernieuwde versie, ontwikkeld in samenwerking met 15 klanten, belooft een soepele gebruikerservaring in het controleren van BIM-modellen en het overnemen van hoeveelheden in de begroting. 

wat is er nieuw?

 • Meten in 2D en Meten in BIM in één omgeving, met een overzichtelijke mappenstructuur die het organiseren van projecten ondersteunt. Hierin kunnen zowel PDF- als BIM-metingen worden ondergebracht. 
 • De BIM-model viewer is sterk verbeterd en ondersteunt daarmee het nauwkeurig inspecteren en controleren van het BIM-model. 
 • Het uittrekken van hoeveelheden is vereenvoudigd en daarmee ook het overnemen van de hoeveelheden in de begroting. 
 • Automatisch begroten waarmee de ervaren gebruiker begrotingen direct vanuit BIM-modellen kan creëren. 

ibis meten pro in het kort

Dit zijn de stappen om aan de slag te gaan

 1. Open Ibis Meten door in het calculatieprogramma op Ibis Meten in 2D (dit wordt binnenkort: Ibis Meten) te klikken.
 2. Klik in Ibis Meten binnen de gewenste map op de knop om een bestand toe te voegen. 
 3. Volg de productrondleiding door op het vraagteken rechtsboven te klikken en “Welkom bij Ibis Meten” in het helpmenu te selecteren. 
 4. Voeg een IFC-bestand toe met een naam en een omschrijving en wacht tot het BIM-model is aangemaakt. 
 5. Selecteer “Productrondleiding: modeloverzicht” na het klikken op het vraagteken rechtsboven in het modeloverzicht. 
 6. Bekijk de overige instructievideo’s in het helpmenu na het klikken op het vraagteken rechtsboven in het modeloverzicht.
 7. Klik op “Groepeer elementen” om uittrekstaten aan te maken. 
 8. Selecteer “Productrondleiding: elementen groeperen” na het klikken op het vraagteken rechtsboven in het modeloverzicht. 
 9. Als alle stappen van de instructievideo in de productrondleiding over het groeperen van elementen zijn gevolgd, verschijnen er rijen onder het BIM-model.
 10. Klik op het tabelicoon van één van de rijen om een uittrekstaat te openen.
 11. Selecteer “Productrondleiding: hoeveelheden uittrekken” na het klikken op het vraagteken rechtsboven in de uittrekstaat. 
 12. Koppel hoeveelheden uit de uittrekstaat met regels in de begroting, zoals in de instructievideo in de productrondleiding over het uittrekken van hoeveelheden. 
 13. Herhaal stap 10 en stap 12 voor de andere rijen onder het BIM-model.

automatisch begroten

Met een basis BIM-model gekoppeld aan de referentiebegroting, kun je nu snel en efficiënt begrotingen creëren. Voor meer informatie volg de stappen in de "Productrondleiding: automatisch begroten".

 

HET OORSPRONKELIJKE METEN IN BIM BLIJFT BESCHIKBAAr

Het oorspronkelijke Ibis Meten in BIM blijft tot 1 mei 2024 beschikbaar voor gebruik. De huidige functionaliteiten en werkwijze veranderen hierin niet. Het kan nog steeds worden geopend door in het calculatieprogramma op Ibis Meten in BIM te klikken. Let wel: verdere doorontwikkeling van deze versie wordt niet gepland. 

 

meer weten?

Ga met Ibis Meten Pro aan de slag met behulp van de productrondleidingen en instructievideo´s en ontdek de nieuwe mogelijkheden die Ibis Meten Pro biedt! 

 

aanmelden live webinar ibis meten?

Wil je nog meer weten over het vernieuwde Ibis Meten? Klik dan op de afbeelding hieronder om je in te schrijven voor één van onze live webinars. 

 BRINK-Webinars_02_Meten

 

 

 

 

 of bekijk hieronder één van de instructievideo's 

BIM-model verkennen

BIM-elementen groeperen

Uittrekstaten aanmaken

Formules maken

Hoeveelheden overnemen