In-tec Group begroot projecten met Ibis Calculeren voor Installatietechniek

In-tec Group begroot projecten met Ibis Calculeren voor Installatietechniek

In-tec Group in Roeselare kreeg behoefte aan het gedetailleerder begroten van technische installaties in projecten. Een belangrijke eis daarbij was dat het nieuwe calculatieprogramma informatie kan uitwisselen met de ERP-software van AFAS. Bestuurder Pieter Loosveld heeft mede daarom besloten Ibis Calculeren voor Installatietechniek te implementeren, waarover hij hier zijn ervaringen vertelt.

Platformbedrijf voor duurzame energietechnieken

In-tec is een snelgroeiende onderneming, gespecialiseerd in alle technische installaties voor woningen, kantoren en industriegebouwen. Twee voorbeeldprojecten zijn de 70 appartementen in het Bel-Ford complex en het nieuwe kantoor voor reclamebureau Hannibal, in Roeselare. “Wij hebben begin 2022 onze krachten gebundeld met elektriciteitsbedrijf Famil NV uit Brugge en samen met ondersteuning van investeerder Vela Co-Pilot de IN-TEC Group gevormd”, vertelt Loosveld. “Samen richten wij ons nu op het realiseren van de energietransitie voor wonen en werken in België. Tot vorig najaar berekenden wij nieuwe projectaanvragen nog met de AFAS-software. Om echter gedetailleerder alle kostenposten en verschillende marges te kunnen begroten, kregen wij behoefte aan gespecialiseerde calculatiesoftware voor installatiebedrijven.”
 

Ibis Calculeren voor Installatietechniek

9d43a51b-aa5b-41c1-bdfe-3e1ee6a05f99“Op advies van AFAS Software België hebben wij contact gezocht met Brink in Rotterdam”, vervolgt Loosveld. “Zij hebben in samenwerking met hun partnerconsultant André de Graaf onze behoeften geïnventariseerd en daarna een demonstratie gegeven en een proeflicentie ter beschikking gesteld. Uit deze contacten bleek dat Ibis Calculeren voor Installatietechniek goed voldoet aan onze huidige en toekomstige behoeften. Behalve de al genoemde AFAS- integratie biedt de software van Brink uitgebreide calculatiefunctionaliteit. Zo kunnen wij met de meetstaten snel alle hoeveelheden bepalen en onze materialen, materieel, personeel en onderaannemers gedetailleerd begroten, met verschillende marges. Maar ook eenvoudig een begroting actualiseren na prijs- of margewijzigingen, wat tegenwoordig vaker voorkomt.”
 

Klaar voor de toekomst

“Een ander voordeel van Ibis Calculeren voor Installatietechniek is de eenvoudig te leren en te gebruiken interface, vergelijkbaar met Excel”, aldus Loosveld. “Momenteel zijn wij bezig met het uitbreiden van onze ‘moederbegroting’ en het kijken naar de via Brink beschikbare koppeling met de bouwproductendatabase van IB, om nog efficiënter te kunnen calculeren. Tegelijkertijd is ook AFAS België bezig met verbeteringen van hun ERP-software om sneller en meer informatie met de Ibis software uit te wisselen. Kijkend naar de toekomst hebben wij nu de modernste software voor het calculeren van installatieprojecten. Daarmee kunnen wij ook inspelen op het toenemend gebruik van een BIM (Bouw Informatie Model) in projecten, omdat Ibis Calculeren voor Installatietechniek zowel meten in 2D als hoeveelheden uit een 3D BIM halen ondersteunt.”

Meer informatie? Neem contact op met onze accountmanager!