Waarom bouwsoftware u tonnen geld kan besparen

Waarom bouwsoftware u tonnen geld kan besparen

In een tijd van digitalisering is de bouwsector niet langer immuun voor de golf van innovatie die andere bedrijfstakken al heeft overspoeld. De verhoogde efficiëntie die digitalisering met zich meebrengt, is alom zichtbaar in sectoren die de sprong al hebben gewaagd. (Buiten de VAR in het voetbal dan.)

De bouwsector daarentegen heeft een flinke inhaalslag te maken. De druk om te innoveren komt uit verschillende hoeken. Denk maar aan de verwachtingen van klanten, technologische ontwikkelingen, veranderende wetgevingen, en de opkomst van nieuwe generatie professionals.

Waarom Bouwsoftware?

Again. De bouwsector staat voor immense uitdagingen. Denk maar aan:

🏠 De nakende betonstop
🌏 Het verduurzamen van gebouwen
📚Complexe regelgevingen
🛠 Stijgende materiaalkosten
👷🏼‍♂️ The War for Talent

Het is tijd om te beseffen dat digitalisering geen luxe is, maar een noodzaak. Bouwsoftware biedt een wereld van automatisering en digitalisering aan.

Het stelt bouwbedrijven in staat om hun projecten efficiënter te beheren, kosten beter te ramen en concurrentievoordeel te behalen. 

Kortom: innoveren is cruciaal om relevant te blijven. Bouwsoftware is dus de oplossing. Maar waar start u?

Belangrijkste aandachtspunten bij het kiezen van bouwsoftware

Bij het kiezen van de juiste software. Daar start u. Maar bij elke zoekopdracht wordt u platgeslagen door verschillende aanbieders.

Om ervoor te zorgen dat de bouwsoftware voldoet aan de unieke behoeften van de bouwsector, zijn er enkele cruciale aspecten om op te letten bij de selectie van de juiste software:

  • 1. Integratie met andere programma’s: kies bouwsoftware die alle bedrijfsprocessen binnen één systeem kan beheren, waardoor er een naadloze integratie ontstaat met al uw programma’s.
  • 2. Kies sectorgericht: ga voor software die specifiek is ontworpen en gericht is op de bouwsector, zodat het perfect aansluit op de unieke eisen en workflows. Geen one-size-fits-all software.
  • 3. Gecertificeerde softwareleverancier: verzekeren dat de software wordt geleverd door een gecertificeerde leverancier, bijvoorbeeld ISO-gecertificeerd, verhoogt de betrouwbaarheid en kwaliteit.
  • 4. Toegankelijk Cloudsysteem: kies voor een softwareoplossing die toegankelijk is via een cloudsysteem, wat flexibiliteit en mobiliteit bevordert.

Hoe kan bouwsoftware u geld besparen?

Ibis Calculeren voor Bouw is een uitstekend voorbeeld van software die aanzienlijke kostenbesparingen kan opleveren in de bouwsector. Deze software vereenvoudigt niet alleen het uittrekken van hoeveelheden en het begroten van kosten in elke projectfase, maar biedt ook mogelijkheden om efficiënt met faalkosten om te gaan.

Met Ibis Calculeren voor Bouw kunnen hoeveelheden efficiënt worden uitgetrokken, uitgerekend en herleid, zowel in 2D als in BIM. De intuïtieve interface helpt bij het voorkomen van het vergeten van kostenposten. Bovendien maakt de software het mogelijk om snel wijzigingen door te voeren, door te rekenen en informatie uit te wisselen met calculatie- en administratiesoftware.

Wanneer een opdracht volgt na het maken van de begroting, is het eenvoudig om de begroting te importeren in een projectadministratiesysteem. Of het nu gaat om het halen van hoeveelheden uit een PDF-tekening, BIM of handmatig uittrekken en koppelen aan een begrotingsregel, Ibis Calculeren voor Bouw stroomlijnt het proces op een manier die resulteert in zowel tijd- als kostenbesparingen.

Download hier de brochure!

Conclusie

Investeren in hoogwaardige bouwsoftware is geen keuze meer, maar een strategische beslissing. Het stelt bouwbedrijven in staat om niet alleen de uitdagingen van vandaag aan te gaan, maar ook om zich voor te bereiden op de eisen van morgen. De combinatie van digitalisering, efficiënt projectmanagement en slimme kostenraming leidt tot een substantiële verbetering van de bedrijfsresultaten. Bouwsoftware is niet slechts een tool; het is een sleutel tot het overleven en gedijen in de snel evoluerende bouwsector.

In dit tijdperk van technologische vooruitgang helpt onze software aannemers, bouwadviseurs, installateurs en opdrachtgevers om kostenramingen, -calculaties en -begrotingen eenvoudiger te maken voor elk project. 

Deze software is ontwikkeld met de modernste technologie en kan worden uitgebreid met actuele kostenbestanden en kennis van ervaren advies collega’s.

Voordelen van software voor de bouw